Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Wat ben ik rustig de laatste tijd (NIET!)

Vrienden,

Jullie hebben de laatste weken weinig van mij gehoord. Dat komt niet omdat ik de filosofie van de wiskunde vergeten ben of mijn belangstelling daarvoor heb verloren, in tegendeel. Maar ik ben druk geweest met de verkoop van mijn huis. Dat is eindelijk gelukt! We zijn nu bezig met het afronden van de details van het koopcontract, dat moet eind volgende week geregeld zijn.

We moeten nu voor oktober andere huisvesting hebben gevonden. Daar zijn we druk mee en het lijkt er op dat ook dat heel binnenkort gaat lukken. We gaan naar een mooi maar klein appartement in Amsterdam (Voor de echte Rotterdammers onder jullie: die stad wordt ook wel 020 genoemd en is een voorstadje van Haarlem).

Nog meer goed nieuws: ik heb het boek van Marcus en McEvoy als e-book gekocht (€26,- bij bol.com). De papieren versie paste niet in mijn rugzak en was net te zwaar voor in de trein. Maar nu kan ik ondanks de komende verhuisdrukte lekker in de trein zitten lezen. Blijf ik toch een beetje bij.

Ik blijf de site volgen en hou jullie op de hoogte van de voortgang, zowel van de verhuizing als mijn vorderingen met de filosofie.

Groet,
Huub

Comments

 • Beste Huub,

  Tja, ik ben geboren en getogen Amsterdammer, meer nog, als geboren aan de rand van de Jordaan, ook nog mokummer! Dus "020" een "voorstadje van Haarlem": zouden ze willen! Hoewel je in Haarlem, zij gezegd, voortreffelijk kan wonen! Misschien nog wel beter dan in Amsterdam, denk ik soms. Dat ik nu in Dinteloord woon heeft te maken met dat mijn ega, zij heet Mickey, zo'n 15 jaar terug een mooie opleidingsplaats psychiatrie vond in Halsteren (/Bergen op Zoom). Zij, hoewel import-amsterdammer, wil nog steeds maar terug naar het Amsterdamse - ikzelf ben alleen maar steeds blijer dat ik er weg ben, zo opgefokt en onvrij als ik mij daar in de loop der tijd ging voelen. Maar voor jou als Rotterdammer gelden hiertoe waarschijnlijk andere gevoelens, dus daarom gefeliciteerd met de verkoop van je huis, en ik wens je oprecht alle goeds op je nieuwe stek in Amsterdam!

  Maar iets anders, Huub, ik krijg sterk het idee dat onze werkgroep filosofie van de wiskunde een beetje op z'n gat ligt. Jan heeft het geïnitieerd en met vervolgens een aantal entries; jij hebt ingehaakt met het maken van een prima website, en diverse responses; Teun heeft een aantal prima bijdragen geleverd, en ook ik, Teije en Rien hebben van ons laten horen. Echter, toch lijkt het niet te lopen. Ik bedoel, hoe kan het zo zijn dat zo'n intrigerend onderwerp als het onze en waar iedereen in aanvang zo enthousiast over was, zo dreigt te verkommeren? Is dat alleen zomer-komkommertijd, of speelt er iets anders? Heb jij een idee? Dan wel heb jij een gedachte hoe dit weer op de rit te krijgen. Het zou toch doodzonde zijn wanneer zo'n fijn initiatief tot slordig doodbloeden gedoemd zou zijn ...

  Met hartelijk,

  Herman


 • Beste allen,

  Misschien moeten we iets concreets pakken. Dus gooi ik een stuk van mezelf dat ik vandaag weer tegenkwam in de groep. Zie het aanhangsel. Het heeft met Zeno te maken en dat is riskant, maar aan de andere kant is het wel spannend. En aangezien het bij ons misschien wat dreigde te verkommeren is dat niet slecht.

  Ik wacht eerst maar even af of er vragen zijn.

  Met hartelijke groeten,

  Teun

 • Hartstikke fijn, Teun, dat je weer wat spannends in de ring gooit! Ik heb er nog maar even naar kunnen kijken, want ik moet morgen heel vroeg op, maar sowieso, Zeno is voor mij een uitdaging als geen andere, dus ik ga er zodra ik weer even tijd heb, graag mee aan de slag - 'riskant' zal me een zorg zijn. (Sowieso vraag ik mij af of wanneer de wijzer van de klok na de zoveelste femtoseconde c.q. infinitesimaal, eindelijk van 11 op 12 gaat, dat dan het eind van het voorgaande uur, ofwel de 0 van het navolgende uur zal inhouden; maar wellicht is dat nog weer een heel ander chapiter ...)

  Zeer bedankt, en hartelijke groet,

  Herman

   

Sign In or Register to comment.