Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Zomaar een interview

Vrienden,

Te drukke tijden... dat leg ik binnenkort nog wel uit.
Teun, dank voor je 'oppepper' (stuk over de ballen in de ton) waar ik graag (over een aantal weken..) nog wel op in wil gaan. Het is een lekker prikkelend stuk en heel prettig leesbaar :-)

In de NRC van gisteren werd ik getroffen door de foto van een knappe jonge dame: Sera Markoff (ook op internet te vinden).
Daar kwam ik ook een videootje van haar tegen waarin ze uitlegt hoe ze zo hier in Nederland verzeilt is geraakt (al is me nog niet duidelijk waarom ze hier is gebleven). Ze is erg goed in educatie...

Het linkje naar haar interview volgt hieronder:

http://www.sciencespace.nl/wat-wil-je-worden/artikelen/2270/sera-markoff

Op een eenvoudige manier legt ze bovendien iets uit over een 'voorspelling' 'vanuit de wiskunde'. Ook niet oninteressant voor ons eigen onderwerp. Wat ze daar over zegt kan je - denk ik - weer op verschillende manieren interpreteren, of ook, er verschillende betekenissen aan hechten. Leuk voor later!

Nu ik hier toch schrijf, nog een bescheiden aanrader:
'Infinite ascent' - a short history of mathematics, David Berlinski, 2005 Modern Library Edition.
Ik kwam het 1,5 maand geleden tegen in de bibiotheek van Den Haag, waar ik al eerder enkele geweldige boeken over wiskunde heb geleend in de afgelopen jaren. Ja, dat kan ook nog, gewoon in een (grote-)stadsbibliotheek.
Het boekje gaat niet heel erg diep maar de schrijfstijl is verfrissend en, vooral, enigszins beschouwend en filosofisch. De hoofdstukken over Groups, Sets en Incompleteness bevatten enkele goede noties en zijn geestig wanneer het gaat over sommige grote wiskundigen.

Zo mogelijk tot binnenkort,
veel groeten,
JanComments

 • Beste Jan, en allen,

  In verband met de naderende zomervacanties wil ik wijzen op dat je via Jans link naar Sera Markoff ook Ali Farka Touré aantreft. Nou is 'Savanne' zeker niet zijn beste album, maar als je even doorklikt is er het 'Ali Farka Touré & Toumani Diabate album', waarin het Afrikaanse karakter veel beter tot z'n recht komt. Verrukkelijk voor lange autoritten door zonovergoten landschappen!!

  Hartelijke groet,

  Herman

 • Vrienden,

  Zoals gezegd zou ik nog wat van mij laten horen.
  Een geweldig drukke tijd ligt nu achter mij - en morgen om zes uur moeten wij op voor een lange treinreis en een fietstocht van drie weken.
  De ballen en de 'ton van Teun' (een onbedoelde alliteratie) hebben mij de afgelopen twee weken toch niet los gelaten. Soms, in een stiekem laat uurtje 's avonds heb ik wat gegoogled en geschreven. Het resultaat geef ik hierbij. Het is niet af - maar wie weet hebben jullie intussen ook weer enig inzicht hierin.
  Tot over enige weken.
  Met hartelijke groet,
  Jan
Sign In or Register to comment.